Diàleg imaginari sobre la bellesa


La bellesa no és bonica. La bellesa no és perfecta. La bellesa no és igual per tothom. La bellesa ens dóna vida; ens regala emocions. 

La bellesa és l’alegria de l’esclat de la primavera, el so del desglaç o les gotes de pluja impactant en una teulada. La bellesa és la calma que ens transmet l’olor de la pinassa i els rovellons, caminar a alta muntanya o el vent de tramuntana. També és la por que sentim just abans de capbussar-nos a l’aigua del mar o quan caiem al riu tot intentant creuar les passeres o quan correm per aixoplugar-nos una nit de llamps i trons.  

La natura ens inspira a fer del món un lloc bo per viure i compartir. I aquest és un bon motiu per preservar-la.


La bellesa no és complicada, o sí. La bellesa és fugaç i eterna. Menjar la mel de les abelles; parar-se per mirar una corrua de formigues atrafegades; seure a l’ombra d’un salze; posar caixes-niu als arbres a l’espera que algun ocell la trobi i l’habiti; travessar fagedes i percebre’n la frescor; beure aigua d’una font; observar la pluja d’estels la nit de Sant Llorenç; i perseguir albades i postes de sol són instants d’una bellesa infinita. 

La bellesa ens dóna vida i ens convida a veure i sentir el món. Passejar en calma per la meva ciutat, descobrir els balcons florits, caminar entre joves amb ganes de riure, seure en una terrassa i deixar passar la tarda també són moments de gran bellesa. 

La natura ens inspira a fer del món un lloc bo per viure i compartir. I aquest és un bon motiu per preservar-la. Pintors, científics, arquitectes, matemàtics, poetes, escriptors i músics han plasmat la bellesa a través de les seves creacions. 

I per a tu? Què és la bellesa? Ens agradarà que ens ho expliquis o ens ho mostris a través del correu joetcuido@santmiqueldelssants.cat

Escolta la bellesa


En la natura hi ha la preservació del món

Henry David Thoreau


Arquitectura


L’originalitat consisteix en el retorn a l’origen; així, original és tot allò que torna a la simplicitat de les primeres solucions. 

Antoni Gaudí

……

Crec que els edificis haurien d’imitar els sistemes ecològics. 

Ken Yeang

……

Estudia la natura. estima la natura, acosta’t a la natura. No et fallarà mai. 

Frank Lloyd Wright

Ecologia


Canviar de resposta és evolució. Canviar de pregunta és revolució.

Jorge Wagensberg

……

La creació de mil boscos es troba en un aglà. 

Ralph Waldo Emerson

……

L’aigua i la terra, els dos fluids essencials dels quals depèn la vida, s’han convertit en llaunes globals de deixalles.

Jean Yves Cousteau

……

Vaig fugir als boscos perquè desitjava viure amb un únic propòsit: fer front, només, als fets essencials de la vida, i veure si era capaç d’aprendre tot allò que m’havia d’ensenyar.

Henry David Thoreau

Literatura


La terra no discuteix. No és patètica, no té compromisos. No crida, no s’afanya, no persuadeix, no amenaça, no promet. No fa distincions, no pateix fracassos concebibles. No conté res, no rebutja res, no exclou ningú. 

Walt Whitman

……

I que és bo d’ajaçar-se en rec eixut,

respirar-ne el fanal i calcular l’alçària

del firmament pel joc harmoniós

que fan els branquillons d’una brancada. 

Segimon Serrallonga

……

Sempre he estimat aquest turó desert 
i aquesta barda que de tanta part 
de l’últim horitzó l’esguard em priva. 
Però, assegut i contemplant, immensos 
espais més enllà d’ella i sobrehumans 
silencis i una quietud fondíssima 
jo al pensament fingeixo. 

Giacomo Leopardi

……

Vaig dir-li a l’arbre:

No sé com he de barrejar-me

Amb braços teus i branques teves. 

Perejaume